ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Ξεκινήσαμε το πρώτο έργο χορηγία: τουριστικός/πολιτιστικός οδηγός της πατρίδας μας. Παρακαλούμε τους κατόχους των πληροφοριών και εθελοντές από κάθε χωριό της ΕΕΜ να μας αποστείλουν:...

27.4.15

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΛΕ

Γράφει ο Ηλίας Θανάσης

Τελικά η κλίκα Ντούλε επέλεξε για υποψήφιο Δήμαρχο Φοινικιού ένα από τα μέλη της, τον Γιάννη Μπάμπη. 
Τι εννοώ με την λέξη «κλίκα » ;
     Η «κλίκα Ντούλε» είναι οι άνθρωποι που ακολουθούν τυφλά τον Ντούλε με αντάλλαγμα προσωπικά οφέλη, άτομα που δεν εντοπίζουν κανένα λάθος του και δεν ασκούν καμιά κριτική απέναντι του. Για αυτούς τα προβλήματα των Ελλήνων είναι όλα λυμένα ενώ ο Ντούλες είναι ο μοναδικός ηγέτης που κανείς δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει.
          Πως επιβίωσε ο Ντούλες όλα αυτά τα χρόνια να είναι εκπρόσωπος της ΕΕΜ στην Αλβανική Βουλή χωρίς να έχει παράγει έργο ;

 Ο Ντούλες έχοντας σαν προσόν την καλή του ρητορική, με διάφορους τρόπους προσπάθησε, και πέτυχε, να καλύψει την αδράνεια και ανικανότητα του για την λύση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες στον Αλβανικό και Ελλαδικό χώρο.

Επιβίωσε όλα αυτά τα χρόνια γιατί :
           - Εκμεταλλεύτηκε πατριωτισμό και εθνικισμό των Ελλήνων Αγ. Σαράντα, Δελβίνου, Χιμάρας, Δερόπολης και παντού.
          - Βόλευε το Αλβανικό κράτος και παρακράτος, γιατί δεν τους δημιούργησε ποτέ έντονα προβλήματα στους Διεθνείς Οργανισμούς.
           - Βόλευε όλες τις Αλβανικές Κυβερνήσεις , γιατί δεν διαπραγματευτικέ ποτέ για θέματα κοινού οφέλους , όπως εθνικά και έργα υποδομής , αλλά σαν στόχο είχε την βουλευτική του καρέκλα και Κυβερνητικά αξιώματα της κλίκας του.
          - Βόλευε και τις Ελληνικές Κυβερνήσεις, γιατί δεν ζήτησε ποτέ την ύπαρξη μιας στρατηγικής υποστήριξης της ΕΕΜ, σε όλους τους τομείς.
           - Εξόντωνε πολιτικά όποιον θεωρούσε απειλή, δεν κράτησε δίπλα του ανθρώπους με άποψη, φοβούμενος μην του πριονίσουν την καρέκλα.
          - Δεν επέτρεψε με τον τρόπο του να ενταχτεί μια νέα γενιά στην Ομόνοια, σπουδαγμένη σε Ελλάδα και Αλβανία, φοβούμενος το δικό του μέλλον.
      Με Αλβανική πολιτική νοοτροπία έχει ελέγξει όλα αυτά τα χρόνια την Ομόνοια εξολοκλήρου, με αυτούς τους τρόπους :
          - Κανόνιζε σε κάθε Γενική Συνδιάσκεψη να πασάρει την λίστα του για τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου. Τις τελευταίες 4 εκλογές ειδικά, για τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου ποτέ δεν έγινε καταμέτρηση ψήφων, απλά διορίζονταν τα άτομα της λίστας Ντούλε (και εδώ προκαλώ όποιον έχει διαφορετική άποψη να αποδείξει το αντίθετο)
          - Πάντα επέλεγε τον Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας, εκτός του τελευταίου που η πλειοψηφία των εκλεκτόρων (τους οποίους επέλεξαν οι  Έπαρχοι του) είπαν επιτέλους  «όχι» στο Ντούλε
           - Με τον τρόπο του «έδιωχνε» πολλούς διανοουμένους Έλληνες να πάνε σε Αλβανικά Κόμματα και πολλοί να μείνουν αδιάφοροι, πράγμα που τον βολεύει για να μείνει μόνος του και τα άτομα που τον πλαισιώνουν να είναι άτομα που δεν εκφράζουν άποψη.
       O Ντούλες έχοντας τον έλεγχο του Γενικού Συμβουλίου, το παίζει άνετος με τις υποψηφιότητες και περνά γραμμή να ψηφιστούν άτομα της κλίκας του. Αυτό έκανε και τώρα με τον Δήμο Φοινικιού, επέλεξε τον δικό του Γιάννη Μπάμπη.
Ποιός είναι όμως ο Γιάννης Μπάμπης ;
       Ο Γιάννης Μπάμπης τα τελευταία χρόνια για τον Ντούλε είναι ένα από τα σημαντικότερα μέλη τις κλίκας του. Τον τιμά το γεγονός ότι δεν δούλεψε ούτε μια μέρα εκτός Αλβανίας ως οικονομικός μετανάστης, πολλοί όμως αυτό το θεωρούν ανικανότητα να εργαστεί στο εξωτερικό όπως πολύ συμπατριώτες μας.
    Με την ευλογία της Ομόνοιας, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του Αγροτικού κόμματος , κλπ. έχει εργαστεί σε διαφορές κρατικές δουλειές όπως Διευθυντής Υδάτων και Διευθυντής Δασών για τον νόμο Αγ. Σαράντα. Με το «μεροκάματο» του Διευθυντή κατάφερε και έφτιαξε ξενοδοχείο μεγάλης αξίας.
      Ο Γιάννης Μπάμπης ως Διευθυντής Δασών οπού ήταν για αρκετά χρόνια έχει την κυριότερη ευθύνη για τις υφαρπαγές λιβαδιών και δασών από ψευδής πρώην ιδιοκτήτες. Η ευθύνη αυτή του καταλογίζεται για την αδράνεια υπεράσπισης και την μη ενημέρωση των Έπαρχων και Βουλευτών της Ομόνοιας, για κάθε δίκη που γινόταν σε βάρος των χωριών της ΕΕΜ. Δεν γνωρίζω εάν ενημέρωνε κιόλας τον πρόεδρο του Κεαδ και της Ομόνοιας και αυτοί κάθονταν με σταυρωμένα χέρια.
Γιατί έχει ευθύνη ο Διευθυντής Δασών επιλεγμένος από την Ομόνοια-Κεαδ για τις υφαρπαγές λιβαδιών και δασών ;
         Μέχρι το 2008 όλα τα λιβάδια και δάση στην Αλβανία ήταν κατά κάποιο τρόπο περιουσία-κατοχή των Υπουργιών που υποτάσσονταν οι Διευθύνσεις Δασών στους αντίστοιχους Νομούς. Όταν δικάζονταν στο πρωτοδικείο κάθε αίτηση πρώην ιδιοκτήτη, η Διεύθυνση Δασών εκπροσωπούσε το Αλβανικό κράτος ως εναγόμενος και είχε νομική υποχρέωση να αρνηθεί κάθε αίτηση τους, ενώ στην περίπτωση που «δικαιώνονταν» οι ψευδής πρώην ιδιοκτήτες στο πρωτοδικείο, είχε νομική υποχρέωση να κάνει έφεση αυτή την απόφαση. Εάν έκανε κάτι από αυτά και υπερασπιζόταν τις εκτάσεις αυτές πολλά από τα λιβάδια και δάση δεν θα ήταν σήμερα ιδιοκτησία τους. Αντί αυτού σε πολλές τέτοιες δίκες ο Γιάννης και οι εκπρόσωποι του ήταν απών, ενώ σε άλλες που ήταν παρόν συμφωνούσε με την αίτηση των ψευδών πρώην ιδιοκτήτων, δεν γνωρίζω εάν έκανε έστω και μια έφεση.
      Τελικά, ο Γιάννης Μπάμπης έχει ευθύνη για τις υφαρπαγές λιβαδιών και δασών από τους ψευδής πρώην ιδιοκτήτες, γιατί δεν υπερασπίστηκε στα δικαστήρια τα συμφέροντα της ΕΕΜ και δεν ενημέρωσε τους εκπροσώπους της  για το τη συμβαίνει με τις υφαρπαγές λιβαδιών και δασών. Την στάση του Γιάννη Μπάμπη για κάθε υπόθεση που δικάζονταν στο πρωτοδικείο είναι καταγραμμένη στα πρακτικά της κάθε υπόθεσης στο αρχείο του Δικαστηρίου.
      Όπως τόνισα πιο πάνω, ο Ντούλες έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του Γενικού Συμβουλίου περνά γραμμή για το ποιός θα πάρει το χρίσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν τα μέλη του Γενικού συμβουλίου έβαζαν σωστά κριτήρια πριν ψηφίσουν, ο Γιάννη Μπάμπης δεν θα προκρινόταν ποτέ. Προσωπικά θεωρώ πως μια σοβαρή και αξιοπρεπή υποψηφιότητα θα ήταν αυτός που θα  έχει τα παρακάτω κριτήρια :
 1. Να έχει σωστό εθνικό φρόνημα
2. Να είναι μορφωμένος
3. Να έχει ηγετικές και διοικητικές ικανότητες
4. Να βάζει τα συμφέροντα των Δημοτών πάνω από τα κομματικά.
5. Να είναι καλός γνώστης του Αλβανικού Δικαίου
6. Να μπορεί να επικοινωνεί άνετα την Αγγλική γλώσσα
7. Να υλοποιήσει αρκετά άρθρα της Σύμβασης Πλαισίου του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Μειονοτήτων.
8. Να έχει συγκεκριμένη ατζέντα και να απαιτεί από Αλβανική και Ελληνική Κυβέρνηση για θέματα όπως :
                   -Παιδεία
                   -Υγεία
                   -Ασφάλεια
                   -Περιουσιακά, κοινά και ιδιωτικά
                   -Έργα υποδομής
                   -Προγράμματα ανάπτυξης
      Προσωπική μου άποψη, ο Γιάννη Μπάμπης δεν τηρεί σχεδόν τίποτα από αυτά. Η επιλογή του είναι απλά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ντούλε, δίχως να τους νοιάζει το καλό αυτού του τόπου.

    Θέλουμε σοβαρή, ικανή και αξιοπρεπή Διοίκηση σε όλους τους Δήμους μας. Εμείς το αποφασίζουμε αυτό με την ψήφο μας.


Ηλίας Θανάσης

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου