ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Ξεκινήσαμε το πρώτο έργο χορηγία: τουριστικός/πολιτιστικός οδηγός της πατρίδας μας. Παρακαλούμε τους κατόχους των πληροφοριών και εθελοντές από κάθε χωριό της ΕΕΜ να μας αποστείλουν:...

26.4.15

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Το χάσμα Παππά - Ντούλε μεγαλώνει.

Αργυρόκαστρο, Τίρανα και Κορυτσά, επέβαλαν την υποψηφιότητα Γιάννη Μπάμπη

Ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα στην χθεσινή σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου. Και αυτό γιατί οι υποψήφιοι για το δήμο Φοινίκης ήταν τέσσερις:  Ο Γιάννης Μπάμπης, ο Λάμπης Παντέχης, ο Ηρώδης Νταλιάνης και ο Σωκράτης Σπύρος.  
Το προηγούμενο βράδυ είχε προηγηθεί συνάντηση του Ντούλε με τους δύο <<υποτακτικούς του>>,  Γιάννη Μπάμπη και Λάμπη Παντέχη, ώστε να κατέβει ένας από αυτούς. Κατέβηκαν τελικά και οι δύο καθώς η συνάντηση αυτή έληξε με τα δύο άτομα να μην τα βρίσκουν και τον Ντούλε να υπόσχεται πως θα κρατήσει ουδέτερη στάση (κάτι που όπως θα καταλάβετε στη συνέχεια δεν έγινε).

Η χθεσινή συνεδρίαση λοιπόν, ξεκίνησε με τον κ.Παππά, ο οποίος στην ομιλία του κατηγόρησε τον κ.Ντούλε ότι δεν στήριξε τις προσπάθειες του ίδιου για σύσσωμη κάθοδο του Ελληνισμού στις εκλογές, αλλά αντί αυτού επέλεξε να συνεργαστεί με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας για να πολεμήσει κάποιους άλλους Έλληνες.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ.Νούλες λέγοντας ότι είναι ικανοποιημένος από το επίτευγμα του, με το οποίο η αριστερή συμμαχία του αφήνει ελεύθερους τους δήμους Φοινίκης και Δερόπολης. Ενώ παράλληλα κατηγόρησε το ΜΕΓΚΑ για την διάσπαση. Σε αυτό το σημείο ο κ.Παππάς τον διέκοψε λέγοντας ότι σε πρόταση που είχε κάνει ο ίδιος σε ΜΕΓΚΑ και ΚΕΑΔ για κοινούς υποψηφίους που θα εκλέγονταν από το Συμβούλιο της Ομόνοιας, το ΜΕΓΚΑ απάντησε θετικά σε αντίθεση με τον κ.Ντούλε που δεν απάντησε ποτέ. Την ίδια στιγμή ο κ. Ντούλες αποχώρησε εκνευρισμένος από την αίθουσα λέγοντας «καλέστε με όταν είναι η ψηφοφορία».


Στη συνέχεια επικράτησε μία σύγχυση και ο κ. Παππάς ζήτησε ένα διάλειμμα για μία μίνι σύσκεψη με τα 20 περίπου μέλη του Συμβουλίου που είναι κάτοικοι του νέου δήμου Φοινίκης ώστε να είναι αυτή η ομάδα που θα προτείνει τον υποψήφιο. Σε αυτή τη σύσκεψη  ο  έπαρχος Λιβαδειάς κ. Νταλιάνης και ο  έπαρχος Φοινίκης κ. Σπύρου δέχτηκαν να αποσύρουν την υποψηφιότητα τους, δηλώνοντας τη στήριξη τους στον κ.Παντέχη.

Και ενώ όλοι περίμεναν πως υποψήφιος θα είναι ο Παντέχης, ο κ.Ντούλες επέβαλε τελικά γραμμή στα μέλη από Αργυρόκαστρο, Τίρανα και Κορυτσά και έτσι το τελικό αποτέλεσμα ήταν 32-20 υπέρ του Γιάννη Μπάμπη.

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος2/5/15 11:20 π.μ.

  Κρίμα και πάλι κρίμα… στο κάλεσμα για κοινούς υποψηφίους που θα εκλέγονταν από το Συμβούλιο της Ομόνοιας, όπως αναφέρεται ότι υπήρξε από τον νέο πρόεδρο, δυστυχώς ο κ. Ντούλες απεδείχθη κατώτερος των εθνικών περιστάσεων…
  που είναι ωρέ αδέρφια «έλληνες» οι παρακαταθήκες του Σεβαστιανού ;;;ε;; τι έλεγε ο γέροντας Δεσπότης; «….την Ομόνοια και τα μάτια σας…», αλλά το κομματικό σας πάθος και η καλοπέραση που πέσατε κύριοι της παρέας του κ. Ντούλε σας κάνει να γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας , τώρα ούτε τέτοια φοράτε σαν κι αυτά που φορούσε ο διασπαστής την πρώτη φορά που ήρθε και συνάντησε τον Σεβαστιανό στη Κόνιτσα…Για ποιόν μωρέ μίλησε στη Διαθήκη του Ο Σεβαστιανός; τόσο γρήγορα ξεχάσατε τα λόγια του; Σας τα γράφω λοιπόν μπας και ξαστραβωθείτε και σαν άλλοι Μάρκοι Μπότσαροι σκίσετε τα χαρτιά της πρωτοκαθεδρίας μπρός στη ανάγκη του εθνικού χρέους (δημοτικές εκλογές)…
  Σεβαστιανός Διαθήκη «…Τι δε να είπω δια τους προσφιλείς μου αδελφούς και πονεμένους Βορειοηπειρώτες, τους οποίους τόσον πολύ ηγάπησα και ηγωνίσθην με όλες μου τις δυνάμεις, δια τα δικαιώματά τους; Λυπούμε μόνον πικρά, διότι το επίσημον κράτος δεν έδειξε το αρμόζον ενδιαφέρον, οπότε τα πράγματα θα ήσαν σήμερα πολύ καλύτερα εις την πολυπαθή Β. Πάντως, παρακαλώ τους αδελφούς Βορειοηπειρώτες να μείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν ενωμένοι και μονιασμένοι τον αγώνα τους δια την ανάκτησιν των δικαιωμάτων τους.
  Χρύσανθος Σιχλιμοίρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή