ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Ξεκινήσαμε το πρώτο έργο χορηγία: τουριστικός/πολιτιστικός οδηγός της πατρίδας μας. Παρακαλούμε τους κατόχους των πληροφοριών και εθελοντές από κάθε χωριό της ΕΕΜ να μας αποστείλουν:...

25.3.15

Η Ελληνικη μειονοτητα δυστυχως δεν εχει εκπροσωπηση στη βουλη

Γράφει το παιδί του Βούρκου

Είδαμε πρόσφατα ένα άρθρο του Ταχυδρόμου με τίτλο ‘’Βαγγέλης Ντούλες – σε μια δύσκολη «αποστολή»’’. Διαβάζοντας τον τίτλο σκεφτήκα πως θα αναφέρεται στις εκλογές, καθώς κάθε άλλο παρά εύκολο είναι σαν πολιτικός αρχηγός να βρεις ικανούς δημάρχους. Όμως όχι, η δύσκολη δουλειά που καλείται να φέρει εις πέρας είναι τελώντας χρέη γραφειοκράτη, να υπογράψει κάποια χαρτιά που αναφέρονται σε μία υπόθεση που δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική μειονότητα.

                Και άμα αναρωτιέται κανείς γιατί καλείται ο δικός μας πολιτικός αρχηγός να υπογράψει αυτά τα χαρτιά, η απάντηση είναι απλή. Γιατί αποφάσισε ότι η προσωπική του καριέρα ως πολιτικός είναι σημαντικότερη από της υπεράσπιση των συμφερόντων της μειονότητας και είναι μέχρι και σήμερα αντιπρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου. Δεν λέω, κάθε άλλο παρά κακό είναι να έχουμε Έλληνα αντιπρόεδρο της Βουλής στην Αλβανία, αλλά ισχύει ακόμα και όταν το Κοινοβούλιο δρα ανθελληνικά; Όχι! Αυτό το πράγμα πίστευε και ο ίδιος ο κ. Ντούλες και είχε πει ότι θα παραιτηθεί από τη θέση αυτή. Όμως, ώ του παραδόξου, δεν παραιτήθηκε ποτέ.

Να σημειώσω εδώ πως αυτές οι δηλώσεις είχαν γίνει όταν η νεα διοικητική διαίρεση ψηφιζόταν στην βουλή, και ο Αλκής Πούλης, τότε υφυπουργός, δεν έμεινε στα λόγια και όντως παραιτήθηκε.

                Οι Έλληνες λοιπόν που ψηφίζουμε στην περιφέρεια Αυλώνας, πήγαμε στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών και βγάλαμε έναν και μόνο βουλευτή που σαν μέλημα του, δεν είναι το θέμα των Κωσταρητών που τους κλέβουν τις περιουσίες, δεν είναι το θέμα της διοικητικής διαίρεσης στο οποίο δεν κατέθεσε πρόταση αλλά μοίραζε κούφιες απειλές, δεν είναι το θέμα των πληθώρων ελλείψεων στα ελληνικά μας σχολεία, αλλά είναι να εκτελεί τα χρέη του γραφειοκράτη.
            
    Το συμπέρασμα μου, η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία δεν έχει πολιτική εκπροσώπηση. Και αυτό γιατί:
  • Στην διοικητική διαίρεση αδικηθήκαμε παταγωδώς και δεν είχαμε έστω και μια πρόταση να κάνουμε που να μας συμφέρει.
  • Στο χωριό Κώσταρι συνάνθρωποι μας χάνουν τις περιουσίες τους από πλαστά χαρτιά, αδικούνται στα δικαστήρια, κάνουν πορείες διαμαρτυρίας για αυτό, και αυτός που ψήφισαν για να τους εκπροσωπεί δεν κάνει τίποτα.
  • Στα σχολεία μας έχουμε πάμπολλες ελλείψεις και καμία διαμαρτυρία δεν έχει γίνει.
  • Στα νοσοκομεία μας όταν πας σε κρατάνε εκεί μόνο άμα θέλεις πρώτες βοήθειες ή έχεις γρίπη. Αλλιώς η λύσεις σου είναι ή Γιάννενα ή Τίρανα. (Δόξα το Θεό σε αυτό το θέμα τουλάχιστον υπάρχουν γιατροί που αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν και μας κρατάνε ζωντανούς)

Ελπίζουμε τουλάχιστον η καρέκλα σας να είναι αναπαυτική, και να μην είναι τόσο άβολη όσο η θέση στην οποία φέρατε την Ελληνική μειονότητα.



Παρατίθεται το άρθρο του Ταχυδρόμου.

Βαγγέλης Ντούλες – σε μια δύσκολη «αποστολή»
Κρίσιμο ρόλο στην δρομολόγηση εξελίξεων και την εκτόνωση της έντασης που έχει προκύψει στο πολιτικό σκηνικό της Αλβανίας και κυριαρχεί την πολιτική της τάξη, έχει αναλάβει ο βουλευτής της ΕΕΜ και Πρόεδρος της Ένωσης  Ανθρώπινων Δικαιώματων – ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες. Πρόκειται για τη θεσμική του θέση ως Αντιπροέδρου του σώματος της Βουλής της Αλβανίας, όπου επιβλέπει τις διαδικασίες στην Επιτροπή Εντολών και Πειθαρχίας του Σώματος, στην οποία έχει αποταθεί η Γενική Εισαγγελία του Κράτους προκειμένου να λάβει εξουσιοδότηση φυλάκισης για δύο κοινοβουλευτικούς. Συγκεκριμένα ο Τομ Ντόσι πρώην βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ο Μαρκ Φρόκου, Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αμφότεροι κατηγορούμενοι για ψευδή κατάθεση καθώς και άσκηση βίας για την κατάθεση ομολογίας τρίτου προσώπου, στην πολύκροτη υπόθεση που οι ίδιοι έγειραν ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Ιλιρ Μέτα οργάνωνε τη δολοφονία του πρώτου. Εφόσον το όνομα του Προέδρου του σώματος εμπλέκεται ο ίδιος εξαίρεσε εαυτόν απ’ τη διαδικασία και ο Ντούλες ως Αντιπρόεδρος του σώματος ανέλαβε.


Ασφαλώς δεν είναι απ’ τις υποθέσεις που οποιοσδήποτε πολιτικός θα αισθάνονταν χαρά για την οποιαδήποτε ανάμειξη. Επειδή πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση ανάμειξης πολιτικής και συμφερόντων πέραν αυτής, νομίμων και μη επιχειρηματικών παιχνιδιών, ισχυρών ανδρών και κυρίως του γεγονότος ότι η αντιπολίτευση το έχει αναγάγει σε μείζων θέμα αντιπαράθεσης, στους χειρισμούς του Ντούλε εστιάζει η προσοχή της κοινής γνώμης. Με τις χρονίζουσες αδυναμίες που παρουσιάζουν τα θεσμικά όργανα στην Αλβανία και τη διαφθορά που χαρακτηρίζει τη λειτουργία των διωκτικών και εισαγγελικών αρχών προφανώς πρόκειται για δύσκολη αποστολή.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/3/15 8:56 μ.μ.

    Παιδί του Βούρκου τώρα πια όλοι έχουμε καταλάβει το λάθος μας, έχουμε ψηφήσει τυφλά κάποιον χωρείς να γνωρίζουμε το έργο που έχει προσφέρει στην ΕΕΜ. Εγώ προσωπικά τον είχα ψηφίσει μόνον για το μπλα μπλα που είχε. Έχει πολλά χρόνια στην βουλευτική καρέκλα και τον έπιασε δυνατά η αρρώστια της καρεκλομανιας. Για να δούμε έργα σε όλους τους τομείς στην ΕΕΜ ο Ντούλες επειγόντως πρέπει να μας αδειάσει τη γωνιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή