ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Ξεκινήσαμε το πρώτο έργο χορηγία: τουριστικός/πολιτιστικός οδηγός της πατρίδας μας. Παρακαλούμε τους κατόχους των πληροφοριών και εθελοντές από κάθε χωριό της ΕΕΜ να μας αποστείλουν:...

18.3.15

Σκανδαλο υποκλοπων τηλεφωνων στην Αλβανια

Η Γενική Εισαγγελία των Τιράνων ερχόμενη σε μια νομική αντιπαράθεση με τη δημοσιογράφο Λιντίτα Σέλα από την εφημερίδα ResPublica παραδέχθηκε ότι παρακολουθούνται τηλέφωνα υπόπτων για εγκληματικές πράξεις. Ο Εισαγγελέας Αντριάτικ Λάλα σε επιστολή του σημειώνει ότι κατά το 2014 εκδόθηκαν εντολές παρακολούθησης των επικοινωνιών σε 3140 άτομα, για συμπλήρωση στοιχείων σε 689  ποινικές υποθέσεις.
Στην ίδια επιστολή σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του 2013 παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα  3.122 ατόμων ενώ το 2012 παρακολουθούνταν 2315 τηλεφωνικές συνδέσεις. Στην επιστολή σημειώνεται ότι η Εισαγγελία έχει δώσει εντολή για παύση της παρακολούθησης ορισμένων ατόμων, αλλά δεν διευκρίνισε τους λόγους και σε ποιους αναφέρονταν, λόγω ‘κρατικών μυστικών’. Τα στοιχεία που συλλέγονται παραδίδονται στην αστυνομική διεύθυνση και στην εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Αλβανίας. Η δημοσιογράφος η οποία εντόπισε κοριό της αστυνομίας στο τηλέφωνό της ζήτησε διευκρινίσεις  για την υπόθεσή της, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου