ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Ξεκινήσαμε το πρώτο έργο χορηγία: τουριστικός/πολιτιστικός οδηγός της πατρίδας μας. Παρακαλούμε τους κατόχους των πληροφοριών και εθελοντές από κάθε χωριό της ΕΕΜ να μας αποστείλουν:...

31.5.15

Σκορποχώρι το ΚΕΑΔ - Δεν παραιτείται από την κυβέρνηση η υφυπουργός Oljana Ifti!

Μήπως ο Ντούλες θέλει μόνος του να διαλύσει το «μαγαζί»;

Παρά τη δήλωση του κ. Ντούλε ότι αποχωρεί από την ανθελληνική κυβέρνηση του κ. Ράμα, κανένας από τους συνεργάτες του δε λέει να ξεκολλήσει από την καρέκλα του. Μετά την "αναρχική" παραίτηση του Α. Πούλη και την αποχώρηση (λόγο ασυμβίβαστου) του Γ. Μπάμπη, η μόνη που απέμεινε από το ΚΕΑΔ στην αλβανική κυβέρνηση  είναι η υφυπουργός Περιβάλλοντος. Η Ολιάνα Ίφτι  που θεωρείται κοντινός άνθρωπος του προέδρου του ΚΕΑΔ αναμένονταν να παραιτηθεί αμέσως μετά την παραίτηση Ντούλε. Η υφυπουργίνα μας όμως  παραμένει κανονικά στη θέση της χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτό γίνεται με τη συγκατάθεση του Ντούλε ή όχι.

23.5.15

ΟΜΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ PDIU ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άγιοι Σαράντα 23/05/2015
Η ένταξη του κόμματος PDIU στην κυβερνητική συμμαχία και η ανάδειξη του κ. Ιντρίζι στη θέση του αντιπροέδρου της Αλβανικής Βουλής, σπιλώνει την εικόνα του σύγχρονου και αναγεννημένου κράτους που πασχίζει να προβάλει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.
Τη στιγμή που όλη Ευρώπη παρακολουθεί ανήσυχη την έξαρση του ακραίου εθνικισμού και οι υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις προσπαθούν να αντισταθούν απομονώνοντας αυτά τα φαινόμενα, ο κ. Ράμα με τις ενέργειες και τις δημόσιες τοποθετήσεις του ακολουθεί την αντίθετη κατεύθυνση. Αποκορύφωμα αυτής της επικίνδυνης πολιτικής αποτελεί η ένταξη στο κυβερνητικό του σχήμα ενός κόμματος που δεν έχει άλλο λόγο ύπαρξης από την καλλιέργεια μίσους προς την Ελλάδα και τον ελληνισμό γενικότερα.
Η παραίτηση του βουλευτή της Ομόνοιας κ. Βαγγέλη Ντούλε από την αντιπροεδρία της Βουλής και η αποχώρηση του ΚΕΑΔ από την συγκυβέρνηση με το Σοσιαλιστικό Κόμμα αναδεικνύει την ορθή πολιτική στάση της Ομόνοιας και της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
Τα σύννεφα αβεβαιότητας και μίσους που περιβάλουν τα Βαλκάνια πρέπει να διαλυθούν με τη σύμπραξη όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων. Με αυτό το πνεύμα η Ομόνοια θα συνεχίζει να πορεύεται, εκπροσωπώντας επάξια τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και συμβάλλοντας στον εκδημοκρατισμό της χώρας.  
      

                                                                 Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας 

ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΟΙΝΙΚΗΣ

Η αλλαγή εναντία στο κατεστημένο
Από τη μία το στρατόπεδο της αλλαγής με υποψήφιο τον Λεωνίδα Χρήστο και από την άλλη το στρατόπεδο του κατεστημένου με υποψήφιο τον Γιάννη Μπάμπη.

Η εκλογή του νέου Δήμαρχου θα προσδιορίσει τόσο το μέλλον αυτού του Δήμου, όσο και την εκλογή του Βουλευτή για την Περιφέρεια Αυλώνας στις εκλογές του 2017. Με τον εκλογικό νόμο στην Αλβανία τις δυο τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ο Ντούλες κατάφερε να κερδίσει μια και μόνο βουλευτική έδρα στην Περιφέρεια Αυλώνας, την δική του. Η Περιφέρεια, με την νέα διοικητική διαίρεση, θα αποτελείτε πλέον από τους Δήμους Φοινίκης, Κονίσπολης, Αγ. Σαράντα, Δελβίνου, Χειμάρρας, Αυλώνας και Σελενίτσας.
Οι ψήφοι που χρειαστήκαν για να πάρει την έδρα ο Ντουλες ήταν περίπου 6.000, από τους 80.000 κατοίκους Ελληνικής καταγωγής που πιθανολογείται να είναι εγγεγραμμένη σε όλη την Περιφέρεια Αυλώνας, ενώ οι εγγεγραμμένη ψηφοφόροι στον Δήμο Φοινίκης είναι συνολικά 30.000. Ο Ντούλες την μεγάλη αποθήκη ψήφων για την βουλευτική του έδρα την έχει στον Δήμο Φοινίκης και εδώ θα στρέψει όλοι την προσοχή του για να μπορέσει να εξασφαλίσει την βουλευτική του καρέκλα το 2017. Ο Ντούλες γνωρίζοντας καλά τα οφέλη, έχοντας προεκλογική συμμαχία με ένα από τα μεγάλα Κόμματα, έκανε υπομονή και δεν παραιτήθηκε από την συμμαχία με το Σοσιαλιστικό κόμμα ελπίζοντας πως ο Ράμα θα του άφηνε ξανά ελεύθερο πεδίο και θα υποστηρίξει τους υποψήφιους που θα κατέβαζε ο Ντούλες. Παρόλα αυτά εν τέλη ο Ράμα δέχτηκε να υποστηρίξει τον υποψήφιο του ΜΕΓΚΑ, Λεωνίδα Χρήστο και αναγκαίου κακού ο Ντούλε συνεργάζεται σ΄αυτές τις εκλογές μόνο με το κόμμα ΛΣΙ του Μέτα, το οποίο στο χώρο μας δεν έχει αρκετούς ψήφους. Άκαρπη θα είναι η λάσπη που πιθανόν να ρίξει το στρατόπεδο Ντούλε προς ΜΕΓΚΑ για τις συμμαχίες που επέλεξαν, καθώς ότι λάσπη ετοιμάσει πρώτα θα πέσει πάνω του.

Τελικά ο Γιάννης Μπάμπης κατεβαίνει σ’αυτόν τον προεκλογικό αγώνα με αυτά τα μειονεκτήματα:
- Έχοντας αλαζονική συμπεριφορά κέρδισε την αντιπάθεια της πλειοψηφίας
- Στόχος του δεν είναι το κοινό καλό, αλλά το ατομικό όφελος
- Θα εισπράξει την αγανάκτηση του κόσμου για το Κεαδ και Ντούλε
- Θα εισπράξει την φθορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις πέντε Επαρχίες του Κεαδ
- Πλαισιώνετε από άτομα που προκαλούν αντιπάθεια στο χώρο της ΕΕΜ

Έχοντας αυτά τα μειονεκτήματα ο υποψήφιος του Ντούλε, Γιάννης Μπάμπης, δίνει προβάδισμα στον αντίπαλο του Λεωνίδα Χρήστο, ο όποιος χαρακτηρίζετε ως ένας άνθρωπος τίμιος, με εθνικό φρόνημα και έχει σαν πλεονέκτημα τα μειονεκτήματα του Γιάννη.

21.5.15

ΝΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΙΝΤΡΙΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ

Τελικά η συνεργασία του Σοσιαλιστικού Κόμματος με τους τσάμηδες δεν είναι μόνο για τις δημοτικές εκλογές αλλά έχουμε την πλήρη ένταξη τους στον κυβερνητικό συνασπισμό στον οποίον ανήκει και το ΚΕΑΔ. Μάλιστα κάποιες πληροφορίες λένε πως ο πρόεδρος του PDIU αναμένεται σήμερα να ψηφιστεί ως δεύτερος αντιπρόεδρος της Αλβανικής Βουλής (σ.σ ο πρώτος είναι ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ).  

18.5.15

Αποκλειστικο: Γιατι δεν συμμαχησαν ΚΕΑΔ και ΜΕΓΚΑ στις τοπικες εκλογες

Ποια ήταν η πρόταση του προέδρου της Ομόνοιας και ποια ήταν η απάντηση των δύο κομμάτων της ΕΕΜ
Όπως είναι γνωστό, ο νέος πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παπάς προσπάθησε να ενώσει τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό σε αυτές τις εκλογές προτείνοντας την συμμαχία των δύο μειονοτικών κομμάτων υπό την ομπρέλα της Ομόνοιας. Για να γίνει αυτό προσπάθησε να φέρει κοντά στην Ομόνοια στελέχη που είχαν απομακρυνθεί  ή αποστασιοποιηθεί και δεν σταμάτησε να κάνει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους προέδρους για να επιτευχθεί κατ’ αρχήν η συμμαχία των δύο κομμάτων και στη συνέχεια να προσέγγιζαν και άλλα στελέχη της μειονότητας που είναι στα αλβανικά κόμματα.
Διαβάζοντας την επιστολή του κ. Παπά, θα περίμενε κανείς να σκεφτεί ότι η πλευρά που θα ήταν δύσκολο να δεχτεί αυτή την πρόταση ήταν το Μεγκα γιατί στην ουσία

15.5.15

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΜΠΟΡΩ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ

Κείμενο απάντηση στις απειλές του Πρωθυπουργού.
Γράφει Χειμαρραίος αναγνώστης.

Ακούσαμε τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού τις προάλλες και προσπαθήσαμε να μείνουμε υπομονετικοί.
Μεταξύ άλλων είπε, μάλλον απείλησε,  χαρακτηρίστηκα ότι θα αφήσει τη Χειμάρρα χωρίς νερό άμα δεν βγει ο Γκόρος. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που Αλβανοί μας απειλούν για να κερδίσουν την έδρα της Χειμάρρας, σας υπενθυμίζω ότι το 2003 μας απειλούσαν με καλάσνικοφ για αυτή την έδρα και τότε δήμαρχος εκλέχθηκε ο Έλληνας Μπολάνος. Το θέμα όμως είναι ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το κάνει, δεν μπορεί να μας κόψει το νερό. Δεν πάει να είναι και ο Πρόεδρος όλου του κόσμου το νερό δεν μπορεί να το κόψει. Υπάρχουν διεθνείς νόμοι που μεριμνούν για τέτοια θέματα και δεν μπορεί ο κάθε δήθεν αρχηγός κράτους να τους καταπατάει. Αλλά και να μπορέσει, τι να το κάνουμε το νερό άμα για αντάλλαγμα χρειάζεται να δώσουμε την ελευθερία μας σε έναν δικτάτορα. Είχαμε ανθέλληνα δικτάτορα τον Χότζα, δεν θέλουμε άλλον. Χίλιες φορές να πάω με τη στάμνα να μαζέψω νερό από πηγάδια παρά να έρθει αύριο μεθαύριο ο Αλβανός δήμαρχος να ξεπουλήσει όλη τη Χειμάρρα σε Αλβανούς και να μας πάρουν χωράφια και σπίτια μια για πάντα.
Επίσης θέλω να σταθώ και σε ένα άλλο σημείο της ομιλίας του Ράμα. Είπε ότι οι Χειμαρραίοι είμαστε περίεργοι. Δεν είμαστε περίεργοι, Έλληνες είμαστε. Και άμα αυτός δεν το καταλαβαίνει είναι δικό του πρόβλημα. Εμείς είμαστε Έλληνες που δεν μασάμε από κούφιες απειλές, και ο μόνος χαζός θα είναι αυτός που φοβάται από τέτοιου είδους απειλές-μπούρδες.
Μας φοβάται, για αυτό γαβγίζει. Αλλά σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει. Είμαστε πολλοί και στις 21 θα είμαστε όλοι εκεί να στηρίξουμε τον δικό μας Έλληνα υποψήφιο τον Φρέντι-Διονύση Μπελέρι. Η νίκη είναι δική μας.


Ψήφος στο Μπελέρι ψήφος στη Δημοκρατία, μαύρο στην δικτατορία του Ράμα!

Ραμα: «Η Χιμαρα θα ειναι οπως θελω εγω, οχι οπως θελουν οι Χιμαραιοι»

Με απειλές προσπάθησε να κερδίσει ψήφους για τον Γκόρο

Αν δεν βγει δήμαρχος ο σοσιαλιστής υποψήφιος στην Χιμάρα θα ντροπιαστούμε στην αλβανική κοινή γνώμη. Θα μείνετε και χωρίς νερό!
Για τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα δεν φτάνει μόνο η ντροπιαστική Διοικητική Διαίρεση και η ένωση της Χιμάρας με τη Βράνισα, Κούτσι, Καλλαράτι, Μπολένα, Τερμπάτσι, χωρίς να ρωτήσει καν τους ιδίους τους κατοίκους, προσπαθεί τώρα να εκβιάσει τους Χιμαραίους σπέρνοντας φόβους και διχόνοια καθώς και να χειραγωγήσει τους κατοίκους δίνοντας μάλιστα και πολιτική διάσταση.

Στην Χιμάρα όπου βρέθηκε για να παρουσιάσει εκ νέου την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου, του Γιώργο Γκόρο, ο Αλβανός Πρωθυπουργός μαζί με τον συνεταίρο του και πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής, Ιλίρ Μέτα, δήλωσε πως θα ντροπιαστούν εάν δεν εκλεχθεί ο Γκόρος. Έκανε έκκληση στον αντίπαλό του για «τοπική συμμαχία» και κάλεσε τους Χιμαραίους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος να ενωθούν απέναντι στον υποψήφιο του ΚΕΑΔ, Φρέντη Μπελέρη, που «ούτε το όνομα του δεν θέλω να αναφέρω», - όπως χαρακτηριστικά είπε.
Η πρόσκληση δεν γίνετε στο Δημοκρατικό Κόμμα ως πολιτική δύναμη, αλλά στους Χιμαραίους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος,- ανέφερε ο Ράμα.
Για τον Ράμα, "Οι Χιμαραίοι είναι περίεργοι άνθρωποι, έχουν όλα τα είδη των πραγμάτων στο κεφάλι τους, αλλά ουδέποτε υπήρξαν ηλίθιοι. Γι 'αυτό, και θα τους παρακαλούσα πολύ, οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος, να μη μας ντροπιάσουν κάνοντας τους ηλίθιους να ψηφίσουν αυτόν που έφερε ο Μπερίσα εδώ. Εδώ έχετε μόνο τον Γκόρο!
Εν συνεχεία, είπε "τη σημαία του Δημοκρατικού Κόμματος να την ταρακουνήσετε στις επόμενες εκλογές αν θέλετε. Αλλά εδώ χρειαζόμαστε μαζί μια πολύ ισχυρή ψήφο για τον Γιώργο Γκόρο, γιατί έχουμε ένα πολύ ισχυρό κίνητρο (!) για να εργαστούμε από κοινού ώς κυβερνών κόμμα με δήμαρχο του ιδίου στρατοπέδου», - δήλωσε ο Ράμα.
Η προσπάθεια του Ράμα να επηρεάσει και να διαχωρίσει τους Χιμαραίους με επιδέξιο τρόπο συνεχίστηκε όταν ο Αλβανός Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον φίλο τυο Βαγγέλη Ντούλε, ζήτησε απο τους κατοίκους της Χιμάρας να μην του δώσουν καμία ψήφο.
Θα πρέπει να συλλέγουμε όλες τις ψήφους για τον Γιώργου Γκόρο, ως κοινό υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του κόμματος LSI, του Ιλίρ Μέτα και ως εκπρόσωπος όλων των έντιμων πολιτών για το καλό αυτής της κοινότητας », - ζήτησε ο Ράμα.
Ο Ράμα προχώρησε ακόμη περισσότερο απειλώντας ακόμη τους Χιμαραίους ότι, αν θα ψηφίσουν τους δύο άλλους υποψηφίους και όχι τον δικό του υποψήφιο, τότε θα παραμείνουν χωρίς νερό.
Έτσι ο Ράμα τους υπενθύμισε ότι, ως πρωθυπουργός ο ίδιος δεν μπορεί να συνεργαστεί και να βοηθήσει την Χιμάρα με κανέναν από τους δύο άλλους υποψηφίους.
"Τώρα, θέλετε το νερό; Εδώ είναι αυτός που θα σας φέρνει το νερό. Θέλετε να μείνετε χωρίς νερό; Ψηφίσετε έναν από αυτούς τους δύο και μετά να κοιταχτείτε με το στόμα ανοιχτό..
Όχι τίποτα άλλο, αλλά αυτούς τους δημάρχους που βάζει ο Σαλί στην Αλβανία και αυτός ο άλλος που ήρθε εδώ, ( σσ..για τον Μπελέρη), που ούτε το όνομα δεν θέλω να του αναφέρω και ούτε να το ξέρω και να τον θυμάμαι, αυτοί δεν είναι σε θέση να συνεργαστούν με την κυβέρνηση», - δήλωσε ο Ράμα


Πηγή: www.himara.gr

10.5.15

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΕΛΕΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντης Μπελέρης, καλεί όλους τους δημότες Χιμάρας που διαμένουν στην Αθήνα στην δημόσια παρουσίαση του προγράμματος και των μελών του συνδυασμού «Η Δική μας Χιμάρα» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαΐού, στις 06.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Novotel Athenes (Μιχαήλ Βόδα 4, Αθήνα).

himara.gr

8.5.15

11 Μαιου 2015 Eκδηλωση με θεμα: Το Βορειοηπειρωτικο Ζητημα 101 χρονια μετα το Πρωτοκολλο της Κερκυρας

Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 και η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: "Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα 101 χρόνια μετά το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας", η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Μαΐου και ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, Δημητρίου Σούτσου 46 (Μετρό Αμπελόκηποι), Αθήνα.

- Δρ Ιωάννης Παπαφλωράτος, Νομικός - Διεθνολόγος, Καθηγητής της Σχολής Εθνικής Αμύνης: 
"Το διπλωματικό παρασκήνιο του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος έως την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας"

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΩΣΤΑΡΙ

                Το χωριό Κώσταρι είναι ένα αμιγώς Ελληνικό χωριό της Βορείου Ηπείρου. Βρίσκεται βόρεια του κεφαλοχωρίου Μεσοπόταμος στο Βούρκο ενώ στην ευρύτερη περιοχή του βρίσκεται και ένα ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας.
                Για πολλά χρόνια τώρα το χωριό αυτό είναι ένα από τα θύματα της Αλβανικής αδικίας απέναντι στην Ελληνική μειονότητα, καθώς Αλβανοί με πλαστά χαρτιά και χωρίς κανένα ιστορικά ευσταθές επιχείρημα για την παρουσία τους στην περιοχή έχουν πάρει στην κατοχή τους συνολικά 2610 στέμματα γης. Αλλά οι άνθρωπο αυτοί δεν είναι οι μόνοι που επωφελήθηκαν από αυτή την ιστορία, δικαστές το παίζουν χαζοί, δικηγόροι υπεράσπισης παραιτούνται λίγο πριν τις δίκες και πολιτική ηγεσία μένει μυστηριωδώς σιωπηλή σχετικά με το θέμα.

Τι ακριβώς συμβαίνει όμως με αυτή την υπόθεση.

ΔΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες (7/5/2015) μια από τις δίκες για το θέμα του χωριού Κώσταρι. Στην δίκη μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου κ. Τόλιος, ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Παππάς, ο πρόεδρος του Μέγκα κ. Κίτσιος και ο έπαρχος Μεσοποτάμου Θεμιστοκλής Καΐσης. Δυστυχώς ο κ. Ντούλες έλειπε.

7.5.15

Δημοσια τοποθετηση των Σοσιαλιστων για το δημο Φοινικης: Στηριζουμε το Λεωνιδα Χρηστο

Σε μία ευρεία συνάντηση των μελών του Σοσιαλιστικού Κόμματος σήμερα στο Ντερμίση, αποφασίστηκε ώστε να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Μέγκα κ. Λεωνίδα Χρήστου.  Ο κ. Χρήσου παρόλο που δεν είναι  μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος χαίρει την εκτίμηση όλων των πολιτών του Δήμου Φοινίκης για την μόρφωση και την ευαισθησία που έχει για τα θέματα της Ελληνικής Μειονότητας. Ένας άλλος λόγος που οι σοσιαλιστές υποστηρίζουν με ζήλο την υποψηφιότητα του Μεγκα είναι ο τραμπουκισμός με τον οποίο επιβλήθηκε η υποψηφιότητα του κ. Μπάμπη από τον κ. Ντούλε.

5.5.15

Ο υποψηφιος του ΜΕΓΚΑ για τον Δημο Φοινικης

Τον Λεωνίδα Χρήστο όρισε ως υποψήφιο δήμαρχο για τις τοπικές εκλογές του Ιουνίου το Κόμμα ΜΕΓΚΑ. Την υποψηφιότητα αυτή πρότεινε το Σοσιαλιστικό Κόμμα καθώς ο κ. Χρήστος είναι μέλος του εδώ και καιρό.
Η καταγωγή του είναι από το Αλύκο του Βούρκου και είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο επάγγελμα. Έχει επιτελέσει για χρόνια διευθυντής στην εταιρία διανομής ηλεκτρικού ρεύματος της Αλβανίας για τους νομούς Αγίων Σαράντα και Δελβίνου. Ενώ έχει εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα σε αντίστοιχο κλάδο.

Το κομμα των Τσαμηδων PDIU στηριζει Γιωργο Γκορο

Αυτά είναι τα πρώτα επακόλουθα της κατάπτυστης διοικητικής διαίρεσης που ένωσε την Χιμάρα με το μουσουλμανικό χωριό Βρανίστι. Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το κόμμα των Τσάμηδων της Αλβανίας, PDIU, ανακοίνωσε την συμμετοχή του στις τοπικές εκλογές και στον νέο δήμο Χιμάρας στηρίζοντας την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Γιώργου Γκόρου.